Neofita blogja

Neofita képe

LP szupercella "karnyújtásnyira"

Amilyen nyögve nyelősen indult áprilisban az idei konvektív szezon, olyan keményen folytatta a május (bár én nem panaszkodhatok, mert legalább volt egy villámfotós éjszakám... ...Ja nem, az még március 23-án(!) volt. :) ;) ).

Indexkép: 
Neofita képe

Éjjeli szupercella Vezsenytől délkeletre

A múlt hétvégi (2016.06.17-20), Tiszántúli szupercella-dömping záróakkordjaként hétfő éjjel úgy tűnt, hogy két szupercella is közel jöhet hozzám annyira, hogy érdemes lesz figyelemmel követnem az eseményeket.

Indexkép: 
Neofita képe

A május végi 3+1 kópé

Mifelénk az idei május sem azt hozta, ami elvárható lett volna, mondhatni: a "régi jó dolgokból nem maradt semmi...?"

Indexkép: 
Neofita képe

Meglepetés villámok az éjszakában

2016. Április 9. Még éppen csak elkezdődött a pénteki nap, éjfél után jártunk pár perccel. Erősen küzdöttem álmosságommal, mikor is gondoltam, rápislantok az időjárási helyzetre. Mikor megláttam, milyen kis mérges, vörös fejű góc közelít felénk, viszonylag aktív villámtevékenységgel, egyből kipattant a szemem.

Indexkép: 
Neofita képe

Július végi MKR-es éjszakák

Nem gondoltam az idei szezon elején, hogy egészen július végéig kell várnom, valamire való éjszakai villámfotózásért, azt pedig különösen nem, hogy ekkor szinte 3 egymást követő nap is eltelhet úgy, hogy MKR érkezik, de a lecsapó villámok szabadságra mennek.

Indexkép: 
Neofita képe

Felemásan sikerült vadászat, homokviharral, szupercellával, tűz-sárkánnyal

Az idei első, 2-es fokozatú előrejelzésnek, és a (kivételesen) viszonylag jó időzítésnek köszönhetően hétfő kora délután, egyre izgatottabban vártam a munkahelyemen, hogy megpattanhassak, mert jó esély mutatkozott arra, hogy még ezen a vérszegény vidéken is legyen valami jóféle akció.

Indexkép: 
Neofita képe

Mini beszámoló egy mini villámfotózásról, avagy így keződött nálam a szezon

 2013.05.06-án, éjszaka, éppen a másnapi zivataresélyeket latolgattam számítógépem előtt, amikor is rápillantva a radarképre feltűnt egy „böszme MKR” a radaron. Valójában ez úgy nézett ki, hogy az egész országban egyedül Szolnok környékét vette célba egy zöldes-sárgás reflektivitású "paca".
  

Neofita képe

2012.06.22-i konvekció Tószegről nézve

2012.06.22-én, a délutáni, esti órákban a már kb. 1 napja felettünk tanyázó hidegfront csak nagyon lassan távolodott kelet felé.

Neofita képe

Ébredező szupercellák 2012.06.09 -én

A szombati napon a várakozásoknak megfelelően az ország több pontján kialakultak szupercellák. Sokaknak sikerült is aznap bámulatos struktúrájú fenevadakat fotózni. S habár Tószeg környékén a látvány azokhoz képest jóval visszafogottabb volt, de úgy gondolom még így is mindenképp szemet gyönyörködtető. Legalább is nekem nagyon tetszett! :)

Neofita képe

A házhoz rendelt MKR

2012.06.04 -én, az idei év talán legígéretesebb helyzete kezdett körvonalazódni. Szerencsére úgy nézett ki, mifelénk nem fog túl korán kezdődni a műsor, így leginkább azon filóztam, fogok-e tudni még nappali felhőfotókat is készíteni, vagy marad az esti villámfotózás.

Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu