SailVihar blogja

SailVihar képe

Kedd hajnali villám-show

2016. május 24-ét írunk, nyugat felől dübörögnek a szupercellák, Nagykanizsa, Balaton, falfelhő, jégeső, türelmes vagyok. Besötétedik, nyugodtan alszom, aztán hajnali 02:09-kor az eső kopogással ébreszt. Alig pár csepp, szerencsém volt, már robogok is fel a dombtetőre, hátamon az összehajigált felszerelés, hónom alatt a kiskutya, másik kezemben... ajjajj... álványt elfelejtettem.. szuper..

Indexkép: 
SailVihar képe

Budapesti 'lángos'

A borzasztó cím egy igen változékony napot takar, mely tele volt érdekesebbnél érdekesebb felhőcskével, csapadéksávval, habostortával és még sorolhatnám. Szegény Neofitát annyit zaklattam ma, hogy a végére illett valaminek összejönnie, hát így is lett! Node lássuk a képeket szép sorjában:

Indexkép: 
SailVihar képe

"Konvektív gócok" egyike északon

Kellemes tavaszi napsütéssel indult a reggel, majd ÉNy felől szépen hozta a felhőket a gyenge hidegfront, papírforma szerint.
Dél körül olvastam Storman előrejelzését, így gyakrabban kilestem az égre, hátha érkezik valami szemrevaló. Épp ekkor vonult el felettünk egy kiadósabb esőt hozó 'habostorta', szoknyája szélét még sikerült elcsípni.

Indexkép: 
SailVihar képe

Július 8-ai szörnyetegek

Jópár bejegyzés készült már arról a viharról, mely Székesfehérváron pusztított 2015. július 8-án, például:
http://szupercella.hu/szekesfehervari_szupergyors

Indexkép: 
SailVihar képe

2015.05.20.Villogó dombtető

Már kora délután ígéretes habzásnak indult az ég, késő délután pedig rá is zendített az első felhőtömeg.

Ahogy ballagott le a nap, még megsütötte az összeomló mammákat..

Indexkép: 
SailVihar képe

Viharos emlékek :)

Emlékszem, hogy egy ragyogó nyári napon az oviban szinte egyik pillanatról a másikra úgy besötétedett, hogy a kezem között eltűntek a fakockák, felkaptam a fejemet, és vakító fényben kezdtek el villogni az ablakok. Az ovónénik felkapcsolták a villanyt, az ablakhoz rohantunk, de semmit sem láttunk az ömlő esőben. - ez a legkorábbi emlékem a viharokról, amiket utána egyre nagyobb érdeklődéssel figyeltem.

Indexkép: 
SailVihar képe

Egy viharos este az Adrián 2013.07.11

Ez aztán a lecke! - figyeltem napról-napra az Adriai partok peremén képződő tortákat. Laikus szemmel próbáltam megérteni az egymás melletti képződő, egyesülő, majd összeomló felhőket. Lestem a távolban csapkodó villámokat és a morajlásokat. Osztottam-szoroztam és hallgattam a rutinosabbak tapasztalát.

Indexkép: 
SailVihar képe

Szupercellák kereszttüzében 06.22.

Képzeljük el azt, mikor az ember a vízen - távol a kikötőktől - arra lesz figyelmes, hogy kezd megállni a szél és a nap 40 fok magasan váratlanul eltűnik a homokos masszában, majd szép fokozatosan kirajzolja egy kiszélesedett üllő, azaz a Szombathelyi szupercella körvonalait. A kezdeti csodálat hirtelen filmszakadással ér véget. - Vihar előtti csönd.

Indexkép: 
SailVihar képe

Villámló "csészealj" Siófok felett 05.19.

Egész nap derült ég volt, kiábrándítóan reménytelennek tűnt az estére ígért műsor. Késő délután azonban váratlanul egy hatalmas "hal" kúszott az égre, nyomában pedig látványos sebességgel megindult a felhőképződés.

Indexkép: 
SailVihar képe

Balatoni szupercella 2013.05.20-án

Szép, hosszan elnyúlt - olykor tarajos - hullámokra ébredtünk, 30-40km/h körüli széllel és alapvetően tiszta éggel, melynek csupán a horizontján vándorolt néhány felhőszőnyeg. Azonnal neki is vágtunk a magyar tengernek! :)
 

 

Indexkép: 
Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu