fetcroll blogja

fetcroll képe

Szeptemberi szupercella garmada Somogyban

A szeptemberi hónap igazából már a szezon végi időkről szól, ilyenkor kezdjük el visszanézegetni a főszezon közbeni eseményeket, kicsit várjuk már a sárguló faleveleket, a ködös hajnalokat és az első őszi fagyokat.. 
Indexkép: 
fetcroll képe

Hidegfront szupercellákkal

2017 augusztus 11-én ismét lehetőség nyílt vadászni, hiszen egy hidegfront előterében egy masszív MNSZ kiépülését jelezték előre a modellek, itt-ott hevesebb eseményekkel karöltve a Dunántúlon.
 

Indexkép: 
fetcroll képe

Viharos júliusi napok Dny Magyarországon

Igen viharosra sikeredett az elmúlt egy hét a Dél-Dunántúlon, ezért gyorsan össze is szedem a blogomat, nehogy elfelejtsem mi-mikor-hol történt.

Indexkép: 
fetcroll képe

Június végi viharos kalandozások

Indexkép: 
fetcroll képe

Hőségzáró hidegfront szupercellás próbálkozással

2016.07.13-án erős hidegfrontot jeleztek előre a modellek, az esti órákban kiterjedtebb zivatartevékenységgel. Egész héten roppant hőség volt, röpködtek a 35-36 fokok országszerte, jól jött volna végre egy kis enyhülés a következő esedékes hőhullám előtt.

Indexkép: 
fetcroll képe

Bárikus mocsárhelyzet Dny-on

Hol is kezdjem a bejegyzésemet?! Mostanában a sok munka mellett csak kevés időm marad(t) a viharok kergetésére, de azért amikor van egy kis szusszanásnyi szabadidőm, akkor megyek is ki a terepre fotózgatni.
Az elmúlt 2 hétben végre olyan makroszinoptikus helyzet alakult ki hazánkban, ami kedvezett a zivatarok létrejöttéhez. 

Indexkép: 
fetcroll képe

Május végi attrakció

2016 eddig nem igazán kényeztetett el konvektív szempontból itt a déli peremvidéken, ezért is figyelgettem már jó ideje kiéhezve a modelleket a vasárnap délutáni-esti akcióról.

Indexkép: 
fetcroll képe

Március végi hidegfront

2016.03.29-et írunk. Hosszú idő után végre megérkezett a tavasz, gyönyörű napsütéses, kifejezetten enyhe időre ébredtem. Késő délelőttre olyannyira felmelegedett a levegő, hogy napon 27 fokig felkúszott a hőmérő, ezt ki is használva gyorsan napoztam is egyet.

Indexkép: 
fetcroll képe

Villám parádé a Dél-Dunántúlon

2015.08.15-ét írunk. A levegő elviselhetetlenül forró már napok óta, ám ma végre esély mutatkozik zivatarozásra. Az Estofex 1-es figyelmeztetést adott ki a Dél-Dunántúlra, köztük Kaposvárra is. Fő veszélyforrásnak a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot adták meg a lassú cellaáthelyeződésnek köszönhetően.

Indexkép: 
Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu