Storman blogja

Storman képe

Tornádós-szupercellás összeállítás gyorsított felvételekből (USA 2016)

Elkészítettem a 2016-os amerikai tornádóvadász anyagaim első videós epizódját, ami egy gyorsított felvételeket tartalmazó lélegzetelállító szupercellás-tornádós összeállítás lett :) A videó a https://www.youtube.com/watch?v=ZkVPO1Gat7w címen érhető el, és mindenképpen teljes képernyőn, 720p (HD) minőségben és hang

Indexkép: 
Storman képe

Célterület Kansas, Garden City - 2016. máj. 21.

A következő napokban, ill. remélhetőleg hetekben annyira pörgősnek ígérkezik az egymást követő helyzetek sora, hogy egyszerűen nem lesz időm és energiám a részletes blogírásra, azt majd visszamenőleg készítem el, miután visszaértem Magyarországra.

Storman képe

Hidegből hidegbe - 2016. máj. 17.

Kb. 18 órás utazás után sikeresen landoltam a coloradoi Denverben. A repülés legizgalmasabb része az volt, amikor éles sasszemem lebuktatta a gyíkembereket, hogy most már nem csak hagyományos chemtraileket eregetnek, hanem holografikus fantomrepülőgépekkel is permeteznek.

Indexkép: 
Storman képe

Ízelítő a mai legkeményebb, böszmeteg HP-szupercella struktúrájából

Ma a Viharvadászok Egyesülete több autóval is terepen volt, hogy levadássza a szupercellákat. Ez a mi csapatunknak is sikerült, a nap legkeményebb, böszmeteg HP-szupercelláját csíptük el Dabasnál. Bár rövid ideig, de a legjobb szögben voltunk egy esetleges tornádó megfigyeléséhez, ez az ízelítő magyarázó ábráról is kiderül. Folyt. köv.

Storman képe

Itt a cella, hol a cella?

2012 első viharvadászatra alkalmasnak tűnő helyzete április 22-ére esett, ekkor azonban tisztességes szupercellák még képtelenek voltak kialakulni. Ellenben két nappal később, 24-én meglepetésszerűen több szupercella is létrejött. Az alábbiakban röviden összefoglalom az említett két nap tapasztalatait, tanulságait.

Storman képe

Elkészült a máj. 23-i videó a brutális oklahomai jégesőkről, tornádóról és középszintű tölcsérfelhőről

A május 23-án Oklahoma City tágabb környékén levadászott szupercellák videója feltöltésre került. Ezen a napon egy középszintű felhőtölcsért, egy távoli tornádót és több ízben is brutális jégesőt sikerült dokumentálni, ráadásnak a végére egy látványos villámshow-val.

Storman képe

Még egy kis USA - balra haladó ciklikus szupercellák

Az Adában töltött éjszaka után május 22-én egy izmos moderate risk-re ébredtünk, de a modellek nem tették könnyűvé a célterület kiválasztását. Az eredeti elgondolásunk az volt, hogy Oklahoma ÉK-i csücskébe megyünk, és ezt támogatta a NAM és a RUC modell is.

Storman képe

Ízelítő a Muraszombat-Letenye térségében levadászott tucatnyi szupercellából

Július 14-én kora délutántól késő éjszakáig a szupercella.hu DNY-i helytartóival, a Nagykanizsai Viharvadászokkal tucatnyi szupercellát vadásztunk le Muraszombat-Letenye térségében, az egymás után érkező újabb és újabb példányok közül az alábbi képeken láthattok némi ízelítőt.

Storman képe

3 szupercella Svédországban

Nem gondoltam, hogy az egy hetes svédországi kintlétem utolsó napján, július 2-án izgalmas konvektív helyzetnek leszek tanúja Európa ezen nem éppen szupercellákról híres táján, de a légkör ezúttal nem az általában megszokott forgatókönyv alapján viselkedett.
 

Storman képe

Elkészült a máj. 24-i videó a 4 elcsípett oklahomai tornádóról

A május 24-én Oklahoma City tágabb környékén garázdálkodó tornádók viharvadász videója feltöltésre került. Ezen a napon 4 tornádót sikerült elkapni, köztük a Guthrie-nál bedöglő EF5-ös, csapadékkal teljesen körbevett szörnyeteget.

Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu