Petyus860128 blogja

Szezonzáró Perkátán

Szezonzáró Perkátán. 2017.12.28-án a déli órákban egy hidegfront érte el Perkáta térségét. A front mentén kialakult egy görgőfelhő, majd közvetlen mögötte, a település határában egy újabb peremfelhő (utolsó előtti kép).

Indexkép: 

Balaton-felvidéki viharvadászat (2017. 08. 11.)

Feszült várakozással vártuk a pénteki napot. Ahogy az lenni szokott, már 2-3 nappal az események előtt lelkesen bújtuk a modellfutásokat. A már napok óta Ausztria térségében hullámzó hidegfront vonta magára a tekinteteket. Egy a közelünkbe elhelyezkedő jet pedig megfelelő szélnyírást biztosított ahhoz, hogy szupercellás konvekció is kialakulhasson.

Indexkép: 

A siófoki hibrid szupercella (2017. júl. 10.)

2017. július 10-én a csapattal egész álló nap a délutáni eseményekre fókuszáltunk. Boldis Beátával, csapatunk újdonsűlt tagjával, már délelőtt elhatároztuk, hogy a Dunántúlon kialakuló cellák egyikét elkapjuk. A délután második felében találkoztunk otthonomba majd útnak is eredtünk.

Indexkép: 

CL szupercella Perkáta határában

11-én késő este, a vártnak megfelelően ismét erős zivataros helyzet következett be. A 0-6 km-es szélnyírás 15 m/s felett volt, így jó esélyel alakulhattak ki szupercellák is a Dunántúlon, köztük Perkáta térségében is. 22:40-kor, a radaron megpillantva feltűnt egy cella, Siófok és Enying között. Lassan közeledett, én pedig a szokásos helyemre igyekeztem reménykedve egy kis villámshow-ba.

Indexkép: 
Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu